ІІ етап обласного конкурсу фахової майстерності серед учнів закладів професійної (професійно-технічної) освіти з професії «Оператор з обробки інформації та програмного забезпечення»

30 квітня 2024 року пройшов ІІ етап обласного конкурсу фахової майстерності серед учнів закладів професійної (професійно-технічної) освіти з професії «Оператор з обробки інформації та програмного забезпечення».

Учасників конкурсу, викладачів та оргкомітет приймав у своїх стінах Державний професійно-технічний навчальний заклад «Вінницьке міжрегіональне вище професійне училище»

На офіційному відкритті усіх присутніх привітали: директор Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Вінницькій області Василь Дорош, директор ДПТНЗ «Вінницьке міжрегіональне вище професійне училище» Олександр Дмитрик, методист Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Вінницькій області Надія Стецюк.

Конкурс проводився в два тури та передбачав виконання учасниками теоретичних і практичних завдань, зміст яких відповідає вимогам Державного освітнього стандарту за професією 4113 «Оператор з обробки інформації та програмного забезпечення» з підготовки кваліфікованих робітників у закладах професійної (професійно-технічної) освіти.

Конкурсна програма охопила широкий спектр завдань, що відповідають  реальним вимогам до фахівців цієї професії. Учні виконували завдання з обробки текстових документів та табличних даних, обробки растрових, векторних та тривимірних зображень, обробки відео- та звукової інформації, здійснення комп’ютерної верстки, виконання базових технологій створення веб-сторінок, розміщення графіки, аудіо- та відео інформації на веб-сторінках, робота з мовою програмування.

Оцінювали конкурсантів досвідчені фахівці у царині інформаційних технологій та комп’ютерних наук, які відзначали високий рівень підготовки учасників та їх щире зацікавлення професією, серед яких: Володимир Кобися – кандидат педагогічних наук, доцент, завідувач кафедри інноваційних та інформаційних технологій в освіті Навчально-наукового інституту педагогіки, психології, підготовки фахівців вищої кваліфікації Вінницького державного педагогічного університету ім. Михайла Коцюбинського, Любов Ваховська – викладач кафедри, асистент кафедри комп’ютерних наук факультету інтелектуальних інформаційних технологій та автоматизації, Андрій Качківський – директор сервісного центру «Екран» м. Козятин.

За результатами їхнього оцінювання переможцями конкурсу стали:

І місце:

  1. Максим Поліщук – здобувач освіти ДПТНЗ «Вінницьке міжрегіональне вище професійне училище».

ІІ місце:

  • Олександр Голуб – здобувач освіти ДПТНЗ «Вінницьке міжрегіональне вище професійне училище».

ІІІ місце:

  • Рауль Нікітюк – здобувач освіти Вищого професійного училища №41 м. Тульчина.

Конкурс фахової майстерності став не лише змаганням, але й чудовою можливістю для учнів продемонструвати свої здібності, обмінятися досвідом та налагодити зв’язки з потенційними роботодавцями. Такі заходи сприяють популяризації професійної освіти, підвищують престиж професії оператора з обробки інформації та програмного забезпечення, а також готують кваліфікованих кадрів для ІТ-сфери.

Вітаємо всіх учасників та їх наставників!

0 Коментарів

Ще немає коментарів

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *