Обласний семінар для педагогічних працівників, які здійснюють підготовку за професією «Оператор з обробки інформації та програмного забезпечення»

30 квітня 2024 року Навчально-методичним центром професійно-технічної освіти у Вінницькій області на базі ДПТНЗ «Вінницьке міжрегіональне вище професійне училище»проведено обласний семінар для педагогічних працівників, які здійснюють підготовку кваліфікованих робітників за професією «Оператор з обробки інформації та програмного забезпечення» на тему: «Сучасні інструменти формування освітнього середовища для підготовки кваліфікованих робітників за професією «Оператор з обробки інформації та програмного забезпечення»

У семінарі взяли участь 9 спікерів та 8 педагогічних працівників із 4 закладів професійної (професійно-технічної) освіти області, які здійснюють підготовку за вищеназваною професією.

Із привітанням та вступним словом виступили:

Василь Степанович Дорош, директор Навчально-методичного центру у Вінницькій області.

Дмитрик Олександр Дмитрович, директорДПТНЗ «Вінницьке міжрегіональне вище професійне училище»

Модератор семінару: Стецюк Надія Петрівна, методист Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Вінницькій області.

Учасники семінару обговорили низку актуальних тем, зокрема:

Тютюник Микола Миколайович, заступник директора з навчально-виробничої роботи ДПТНЗ «Вінницьке міжрегіональне вище професійне училище» представив виступ на тему «Організація роботи навчально-практичного центру з підготовки кваліфікованих робітників за професією «Оператор з обробки інформації та програмного забезпечення» ДПТНЗ «Вінницьке міжрегіональне вище професійне училище».

Стецюк Надія Петрівна, методист Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Вінницькій області ознайомила присутніх із темою«Створення освітнього середовища для підготовки кваліфікованих робітників в закладах професійної освіти».

Березюк Лариса Володимирівна, майстер виробничого навчання ДПТНЗ «Вінницьке міжрегіональне вище професійне училище» поділилась досвідом використання симуляторів та тренажерів в освітньому процесі як засіб підготовки кваліфікованих робітників за професією «Оператор з обробки інформації та програмного забезпечення».

Бондарчук Ольга Сергіївна, майстер виробничого навчання ДПТНЗ «Вінницьке вище професійне училище сфери послуг» представила виступ на тему «Штучний інтелект – персональний помічник педагогічного працівника».

Пугач Ілона Олександрівна, майстер виробничого навчання ДПТНЗ «Вінницьке міжрегіональне вище професійне училище» поділилась досвідом використання інструменту Articulate 360 для створення електронного освітнього контенту з професії «Оператор з обробки інформації та програмного забезпечення».

Бабак Віталій Анатолійович, викладач спеціальних предметів Вищого професійного училища №41 м. Тульчина ознайомив присутніх із темою«Моніторинг навчальних досягнень учнів як інструмент для покращення якості освіти за професією «Оператор з обробки інформації та програмного забезпечення».

Прокопчук Вікторія Вікторівна, викладач спеціальних предметів ДПТНЗ «Козятинське міжрегіональне вище професійне училище залізничного транспорту» ознайомила присутніх з педагогічними практиками та інструментами організації та проведення навчальних заходів провівши Педагогічний тренінг «Є ідея!».

Створення освітнього середовища ніколи не припиняється з впровадженням певного результату, це безперервний процес пошуку нових відповідей на нові виклики життя. Важливо лише, щоб усі учасники цього процесу усвідомлювали спільну відповідальність, мали вміння, бажання та добру волю для такої співпраці.

0 Коментарів

Ще немає коментарів

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *