Підсумки Тижня професійної (професійно-технічної) освіти в ЗП(ПТ)О Вінниччини

Відповідно до затверджених планів заходів училищ в рамках Тижня професійної освіти в Україні та з метою популяризації професійної (професійно-технічної) освіти, її важливості для економіки України та повсякденного життя, а також підвищенням її престижу, для посилення профорієнтаційної роботи серед випускників загальноосвітніх ліцеїв та незайнятого населення у закладах професійної (професійно-технічної) освіти області проведена відповідна робота.

А саме: майстер-класи з робітничих професій,  конкурси фахової майстерності серед здобувачів освіти,  професійні брейдинги «Моя професія-моє майбутнє», Дні відкритих дверей, Круглі столи за участю роботодовців та представників Центрів зайнятості населення, Ярмарки професій та бізнес ідей, професійні форуми «Навчально-практичні центри: нові перспективи у підготовці кваліфікованих робітників», виставки робіт здобувачів освіти, тренінги «Успішне працевлаштування: що потрібно знати», училищні конкурси на краще представлення професії у відеоролику «Моя професія найкраща» тощо.

Заклади професійної (професійно-технічної) освіти впродовж Тижня активно розміщували інформаційні фото та відеоматеріали про свою діяльність на власних сайтах, в засобах масової інформації, соціальних мережах: Facebook, YouTube, Instagram.

Навчально-методичним центром професійно-технічної освіти у Вінницькій області створено та розміщено на сайті та сторінках соціальних мереж відеоекскурс «Професійна освіта: минуле, сьогодення, майбутнє».

Відповідно до плану роботи на 2023 рік в рамках Тижня професійної освіти в Україні, Навчально-методичним центром професійно-технічної освіти у Вінницькій області впродовж 22 – 26 травня 2023 року було проведено відповідні заходи з метою демонстрації можливостей П(ПТ)О, її важливості для економіки України та повсякденного життя, а також підняття її престижу, пошуку, пропагування прогресивного педагогічного досвіду, популяризації професійної (професійно-технічної) освіти серед молоді, дорослих, планування професійного розвитку та кар’єри здобувачів освіти.

Згідно з затвердженим графіком, Центром проводено наступні заходи:

23 травня 2023 року відбувся обласний вебінар педагогічних працівників закладів професійної (професійно-технічної) освіти, які здійснюють підготовку кваліфікованих робітників з професій будівельного напряму.

Тема вебінару: «Втілення в ЗП(ПТ)О європейських практик організації освітнього процесу – запорука підвищення якості та результативності професійної підготовки».

24 травня 2023 року проведено Всеукраїнський вебінар на тему: «Формування внутрішньої системи забезпечення якості освіти в закладах професійної (професійно-технічної) освіти – вимога сьогодення». У вебінарі брали активну участь працівники НМЦ ПТО та ЗП(ПТ)О з усіх регіонів України.

25 травня 2023 року НМЦ ПТО у Вінницькій області спільно із НМЦ ЦЗ та БЖД Вінницької області проведено інструктивно-методичний вебінар на тему: «Організація підготовки та методика проведення «Дня цивільного захисту» в закладах професійної (професійно-технічної) освіти».

26 травня 2023 року відбувся вебінар для педагогічних працівників закладів професійної (професійно-технічної) освіти, з теми: «Кар’єрне консультування: кращі практики та нові виклики. Формування підприємницької компетентності майбутнього».

1 Коментарів

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *