Всеукраїнський вебінар на тему: «Формування внутрішньої системи забезпечення якості освіти в закладах професійної (професійно-технічної) освіти – вимога сьогодення»

У рамках Тижня професійної (професійно-технічної) освіти в Україні за ініціативи та відповідно до плану роботи на 2023 рік Навчально-методичним центром професійно-технічної освіти у Вінницькій області спільно з НМЦ ПТО у Дніпропетровській та НМК ПТО в Івано-Франківській областях, 24 травня 2023 року проведено Всеукраїнський вебінар на тему: «Формування внутрішньої системи забезпечення якості освіти в закладах професійної (професійно-технічної) освіти – вимога сьогодення».

Модератор заходу: Марчук Василь Анатолійович, методист Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Вінницькій області.

Технічна підтримка заходу: Арнаута Катерина Анатоліївна, заступник директора з методичної роботи Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Вінницькій області.

У вебінарі брали активну участь працівники НМЦ ПТО та ЗП(ПТ)О з усіх регіонів України.

З вітальними словами до учасників  Всеукраїнського вебінару звернулись:

Дорош Василь Степанович, директор НМЦ ПТО у Вінницькій області, кандидат юридичних наук, доцент,

Василиненко Віктор Михайлович, директор НМЦ ПТО у Дніпропетровській області, Заслужений працівник освіти України;

Шафоростов Олексій Омелянович, директор НМК ПТО в Івано-Франківській області.

Методист НМЦ ПТО у Вінницькій області – Марчук Василь Анатолійович ознайомив учасників вебінару з  методичними рекомендаціями щодо формування внутрішньої системи забезпечення якості освіти у закладах професійної (професійно-технічної) освіти.

Пилявець Марина Степанівна – заступник директора з навчально-методичної роботи Вищого художнього професійно-технічного училища №5 м. Вінниці, кандидат педагогічних наук презентувала учасникам вебінару виступ на тему: «Самооцінювання якості освітньої діяльності та якості освіти, з досвіду роботи колективу ВХПТУ №5 м. Вінниці».

З темою «Операційне управління: інструменти аналізу результативності» виступила Гришаєва Олена Вікторівна, заступник  директора  Навчально-методичного  центру професійно-технічної освіти у Дніпропетровській області.

Про «Формування ключових компетентностей у майбутніх обліковців з реєстрації бухгалтерських даних у процесі викладання фахових дисциплін» поділився досвідом роботи Басараб Володимир Ярославович, викладач професійно-теоретичної підготовки Богородчанського професійного будівельного ліцею Івано-Франківської області, доктор філософії, кандидат педагогічних наук.

З алгоритмом управлінських дій щодо розбудови внутрішньої       системи забезпечення якості освіти та визначення її компонентів поділилась Бартко Алла Едмундівна, заступник директора з навчальної роботи ДНЗ «Вище професійне училище №7  м. Вінниці».

Про механізм забезпечення якості дистанційного навчання в умовах розбудови внутрішньої системи забезпечення якості освіти (з досвіду роботи) поділилась Сіренко Ніна Іванівна, методист Навчально-методичного  центру професійно-технічної освіти у Дніпропетровській області.

З основними засадами формування внутрішньої системи забезпечення якості освіти в закладі професійної (професійно-технічної) освіти в процесі підготовки кваліфікованих робітників ознайомила учасників вебінару Пітух Лілія Іванівна, викладач-методист професійно-теоретичної підготовки Вищого професійного училища №13   м.Івано-Франківська.

Підвів підсумки Всеукраїнського вебінару Дорош Василь Степанович – директор НМЦ ПТО у Вінницькій області.

 За відгуками учасників вебінару всі виступи були цікавими, змістовними та корисними для удосконалення освітнього процесу в ЗП(ПТ)О.

0 Коментарів

Ще немає коментарів

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *