Підсумки обласних оглядів-конкурсів серед ЗП(ПТ)О на кращу організацію роботи навчальних майстерень (лабораторій)

Відповідно до наказу Департаменту освіти і науки Вінницької облдержадміністрації №468 від 10.09.2019 р. впродовж І семестру 2019-2020 навчального року серед закладів професійної  (професійно-технічної) освіти області були проведені  обласні огляди-конкурси на кращу організацію роботи слюсарних навчальних майстерень та  навчальних лабораторій з професії «Кондитер».

Метою  обласних оглядів-конкурсів є удосконалення роботи  навчальних майстерень та лабораторій закладів професійної (професійно-технічної) освіти області щодо забезпечення навчання учнів на рівні державних вимог, проведення позаурочних заходів, підвищення фахового рівня, наукового та навчально-методичного забезпечення педагогічних працівників, виявлення та поширення в ЗП(ПТ)О  прогресивного педагогічного та виробничого досвіду, впровадження в навчальний процес сучасних технологій і методів навчання.

          Огляди-конкурси проводились в два етапи:

І етап – училищний, ІІ етап – обласний.

         Під час І етапу здійснювався аналіз діяльності навчальних майстерень (лабораторій) в навчальних закладах, узагальнені матеріали якого були подані в оргкомітет.

         ІІ (обласний) етап проводився в два тури.

Під час І (заочного) туру оргкомітетом та журі розглядались подані матеріали та були визначені кращі майстерні (лабораторії) відповідно до критеріїв, розроблених членами журі.

Під час ІІ (заключного) туру члени журі ознайомились з роботою майстерень (лабораторій) безпосередньо у закладах професійної освіти, які увійшли до п’ятірок кращих, та подали  результати в оргкомітет. Після розгляду подання журі, оргкомітет прийняв остаточне рішення щодо визначення  переможців та розподілу призових місць.

         В огляді-конкурсі слюсарних навчальних майстерень брали участь 12  закладів професійної (професійно-технічної) освіти, де для підготовки кваліфікованих робітників за робітничими професіями функціонують слюсарні майстерні відповідно до вимог  стандартів професійної (професійно-технічної) освіти.

В огляді-конкурсі на кращу організацію роботи навчальних лабораторій з професії «Кондитер» брали участь 13 закладів професійної (професійно-технічної) освіти, де здійснюється підготовка  кваліфікованих робітників за цим фахом.

На підставі   протоколу    журі   за   результатами   огляду-конкурсу на кращу організацію роботи слюсарних навчальних майстерень визначено переможцями:

І місце  – Вище професійне училище №41 м.Тульчина;

ІІ місце – ДНЗ  «Центр професійно-технічної освіти №1 м. Вінниці»;

              – ДНЗ  «Гущинецьке вище професійне училище»;

ІІІ місце – ДПТНЗ «Вінницьке вище професійне училище сфери послуг»;

               –  ДПТНЗ  «Жмеринське вище професійне училище».

Кращими за напрямами роботи визнано:

– в номінації «Впровадження в навчальний процес новітніх виробничих технологій та організація професійно-практичної підготовки на рівні сучасних вимог» – ДПТНЗ «Козятинське міжрегіональне вище професійне училище залізничного транспорту»;

– в номінації  «Найкраще комплексне методичне забезпечення професійно-практичної підготовки та впровадження в навчальний процес інноваційних технологій»  –  ДНЗ   «Гущинецьке вище професійне училище»;

–  в номінації «Організація навчально-виробничого процесу на рівні сучасних вимог та робота з обдарованою молоддю» – ДНЗ «Центр професійно-технічної освіти №1 м.Вінниці».

За   результатами   огляду-конкурсу на кращу організацію роботи навчальних лабораторій  з професії «Кондитер»  переможцями стали:

І місце – ДПТНЗ «Вінницьке вище професійне училище сфери послуг»;

ІІ місце – ДПТНЗ «Вінницьке міжрегіональне вище професійне училище»;

              –  Вище професійне училище №42 м.Погребище;

ІІІ місце – ДНЗ  «Вище професійне училище №7 м. Вінниці»;

               – ДПТНЗ «Вінницький центр професійно-технічної освіти                  переробної промисловості».

Переможців  обласного  огляду-конкурсу нагороджено дипломами    Департаменту     освіти     і     науки    облдержадміністрації, решту учасників – грамотами.

Грамотами Департаменту освіти і науки також нагороджено окремих педагогічних працівників за якісну підготовку кваліфікованих працівників, зміцнення навчально-матеріальної бази та за вагомий внесок у підготовку до обласного огляду-конкурсу.

0 Коментарів

Ще немає коментарів

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *