Обласний семінар для практичних психологів і соціальних педагогів ЗП(ПТ)О Вінницької області

20 квітня 2023 року в рамках реалізації обласної програми «Надання соціально-психологічної підтримки та допомоги населенню під час війни», з метою допомоги фахівцям щодо розвитку професійних компетентностей у подоланні наслідків травмуючих подій, для створення середовища, що сприяє здоровому розвитку і психосоціальному благополуччю населення на базі Державного навчального закладу «Центр професійно-технічної освіти № 1 м. Вінниці» було проведено обласний семінар для практичних психологів і соціальних педагогів ЗП(ПТ)О Вінницької області за темою: «Резильєнтність. Особливості реагування дорослих та дітей на стрес в період війни».

В семінарі брали участь: Наталя Заболотна, Перший заступник начальника Вінницької ОВА; Анатолій Калєтнік, заступник начальника Управління освіти та науки Департаменту гуманітарної політики Вінницької ОВА, начальник відділу дошкільної, шкільної, позашкільної та інклюзивної освіти; Анжела Москалюк, начальник відділу вищої, професійної, фахової, передвищої освіти та науки Управління освіти і науки Департаменту гуманітарної політики Вінницької ОВА; Людмила Мазур, директор Вінницького державного центру естетичного виховання учнів ПТНЗ; Олена Бессараба, заступник директора з методичної роботи Центру, кандидат психологічних наук; Лілія Короленко, методист Навчально-методичного центру ПТО у Вінницькій області; Валерій Дяків, директор ДНЗ «Центр професійно-технічної освіти № 1 м. Вінниці»; Ольга Гаджук, практичний психолог вищої категорії ДНЗ «Центр професійно-технічної освіти № 1 м. Вінниці» розповіла присутнім про хібукітерапію, або психологічну допомогу методом ігрової терапії для дітей різних вікових категорій, що переживають жахіття війни.

Від початку повномасштабного наступу, майже кожен українець відчув стрес, тривожність чи страх. Перебування у ситуації ризику і загрози, емоційна напруга та тривога призводять до порушень психічного функціонування як дорослих людей, так і дітей. А діти, чиї батьки боронять нашу Батьківщину, потребують ще більшої уваги. Потрібно не просто вміти надати необхідну підтримку та допомогу, а також не нашкодити. Саме тому навчаємось та розширюємо кількість компетентних спеціалістів. Таким чином, ми можемо забезпечити ефективну підтримку та допомогу населенню.

Для усіх учасників освітнього процесу ЗП(ПТ)О заплановано серію тренінгів «Надання соціально-психологічної підтримки під час війни», тому робота з реалізації заходів  даної обласної програми буде продовжена.

0 Коментарів

Ще немає коментарів

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *