Міжобласний вебінар на тему: «Використання можливостей навчально-практичних центрів у впровадженні елементів дуальної форми освіти та формуванні сучасних компетентностей при підготовці та перепідготовці фахівців з професії «Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва»

Відповідно до плану роботи НМЦ ПТО у Вінницькій області, спільно з НМЦ ПТО у Дніпропетровській області, 26 листопада 2019 року відбувся міжобласний вебінар на тему: «Використання можливостей навчально-практичних центрів у впровадженні елементів дуальної форми освіти та формуванні сучасних компетентностей при підготовці та перепідготовці фахівців з професії «Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва».

Із вступним словом та побажанням плідної праці виступили Дорош Василь Степанович, директор Навчально – методичного центру професійно-технічної освіти у Вінницькій області та Василиненко Віктор Михайлович, директор Навчально – методичного центру професійно-технічної освіти у Дніпропетровській області.

До обговорення на вебінарі були представлені доповіді:

1. Формування сучасних компетентностей при підготовці та перепідготовці фахівців з професії «Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва»

Слічний Юрій Олександрович,

методист НМЦ ПТО у Вінницькій області

2. Коментар нормативно-правових документів щодо створення та діяльності навчально-практичних центрів в закладах П(ПТ)О

Степанов Ігор Вадимович,

методист НМЦ ПТОу Дніпропетровській області

3. Про роль наявних навчально-практичних центрів в підвищенні професійної компетентності педагогів та здобувачів освіти.

Мамєдова Ю.О., заступник директора ВПУ № 75

4. Використання можливостей НПЦ ВПУ№42 м. Погребище у впровадженні елементів дуальної форми освіти та формуванні сучасних компетентностей при підготовці та перепідготовці фахівців з професії «Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва»

Семко Олександр Михайлович,

методист ВПУ №42 м. Погребище Вінницької області

5. Використання можливостей НПЦ Комаргородського ВПУ у впровадженні елементів дуальної форми освіти та формуванні сучасних компетентностей при підготовці та перепідготовці фахівців з професії «Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва»

Шпикуляк Людмила Василівна,

викладач спецдисциплін Комаргородського ВПУВінницької області

6. Використання можливостей НПЦ Гущинецького ВПУ у впровадженні елементів дуальної форми освіти та формуванні сучасних компетентностей при підготовці та перепідготовці фахівців з професії «Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва»

Вітюк Михайло Олександрович,

заступник директора з НВР Гущинецького ВПУ Вінницької області

7. Означення пріоритетів діяльності навчально-практичних центрів в напрямку осучаснення процесу підготовки та перепідготовки кваліфікованих робітників сільського господарства

Степанов Ігор Вадимович,

методист НМЦ ПТО у Дніпропетровській області

У вебінарі взяли участь 565 учасників: Навчально-методичні центри профтехосвіти, ЗП(ПТ)О, окремі викладачі та майстри виробничого навчання України та 2 учасника з французького ліцею Рессен.

За відгуками більшості учасників вебінар був корисним та цікавим.

0 Коментарів

Ще немає коментарів

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *