Засідання навчально-методичної ради НМЦ ПТО у Вінницькій області

       Відповідно до плану роботи НМЦ ПТО  у Вінницькій області   23  червня  2020 року відбулось чергове засідання навчально-методичної ради  Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти на базі ДПТНЗ «Вінницьке міжрегіональне вище професійне училище».

             Відкрив засідання голова навчально-методичної ради, директор Центру Дорош Василь Степанович. У вступному слові він повідомив питання порядку денного, наголосив  на подальшому спрямуванні діяльності Центру  на  модернізацію  науково-методичного  та інформаційного  забезпечення   закладів професійної (професійно-технічної) освіти, організацію методичного супроводу  впровадження інноваційних проєктів у  освітній процес, окреслив перспективи діяльності ради.

На даному засіданні було  запропоновано до розгляду 7 проєктів рішень. Зокрема,  два із запропонованих питань стосувались  узагальнення та схвалення прогресивного педагогічного досвіду: викладача історії та правознавства ДПТНЗ «Вінницьке міжрегіональне вище професійне училище»   Бережок Світлани Михайлівни (узагальнював  методист   НМЦ ПТО Мазур В’ячеслав Анатолійович) та практичного психолога Вищого професійного училища №42 м. Погребище Нагало Тетяни Шамседдінівни (вивчала та узагальнювала Короленко Лілія Святославівна, методист НМЦ ПТО). Також до уваги членів ради було представлено методичну розробку Нагало Т.Ш. за темою «Формування сприятливого психологічного клімату  та рівня згуртованості  в педагогічному колективі. Використання квест-технологій у процесі миробудування».

Про  компетентнісний підхід щодо реалізації та удосконалення  навчально-патріотичного  та військово-патріотичного виховання інформувала  Шуліка Наталія Іванівна,  методист НМЦ  ПТО, а досвідом роботи поділилась Рижій Лідія Федорівна, завідувачка бібліотекою ДНЗ «Центр професійно-технічної освіти №1 м. Вінниці», яка  висвітлила  питання практичного досвіду волонтерської та патріотичної діяльності закладу освіти.

Практичні та творчі надбання  з питань упровадження вебінарів як актуальних інноваційних  форм проведення організаційних заходів продемонструвала  членам методичної ради  методист НМЦ ПТО Глущенко Ганна Миколаївна.

Про підсумки  атестації педагогічних працівників  закладів професійної (професійно-технічної) освіти  Вінницької області у 2019-2020 н.р. інформувала Ткачук Ганна Едуардівна,  методист НМЦ ПТО, яка зазначила, що зважаючи на карантинні обмеження, атестація ЗП(ПТ)О 2019-2020 навчального року пройшла у дистанційному режимі. Голосування членів обласної атестаційної комісії проходило за допомогою електронних форм голосування, до яких були прикріплені атестаційні матеріали для ознайомлення з ними.

            Члени методичної ради заслухали та обговорили  інформацію Латуші Наталії Василівни, методиста НМЦ  ПТО,  щодозатвердження до друку статей  сімнадцятого  номера  науково-методичного збірника «Вісник професійно-технічної освіти Вінниччини».

             Із презентацією методичних рекомендацій «Додаткові роз’яснення до Рекомендацій  щодо розроблення  робочих навчальних планів  за стандартами  професійної  (професійно-технічної) освіти на основі компетентнісного підходу» виступив   Слічний Юрій Олександрович, методист НМЦ ПТО у Вінницькій області.

       У залі засідань панувала робоча, творча атмосфера. Члени методичної ради жваво обговорювали проєкти рішень та вносили  пропозиції й корективи, висловлювали побажання.  Член методичної ради, начальник Вінницького обласного відділення  Комітету з фізичного виховання  та спорту  МОНУ Бочарьов Г.Г.  відзначив  якісну підготовку  та розгляд  запланованих питань, охарактеризував їх актуальність у розвитку  професійної ( професійно-технічної) освіти.   

   Всі із запропонованих проєктів рішень були взяті за основу одноголосно.

0 Коментарів

Ще немає коментарів

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *