Всеукраїнська конференція «Професійна орієнтація: успішні практики та нові виклики»

Відповідно до листа Міністерства освіти і науки України від 13.12.2022 року №5/1046-22 20 грудня 2022 року відбулась Всеукраїнська конференція «Професійна орієнтація: успішні практики та нові виклики».

Мета конференції – формування бачення сучасної успішної професійної орієнтації населення та учнівської молоді, зокрема.

Під час проведення конференції учасники обговорили роботу з професійної орієнтації в закладах освіти в сучасних умовах, проблеми та виклики, з якими стикаються, напрацювали шляхи їх вирішення, а також ознайомилися з успішними прикладами організації профорієнтації.

У презентації Генеральної директорки Директорату професійної освіти МОН України Ірини Шумік було висвітлено досягнення і виклики системи профорієнтації у закладах професійної освіти: кількість здобувачів освіти, досягнення Міністерства освіти і науки  України та закладів професійної освіти у напрямі профорієнтації; інформаційні кампанії МОН; сучасні виклики у профорієнтації.

Досвідом організації роботи Центру розвитку кар’єри у Чернівецькому вищому професійному училищі радіоелектроніки поділилась заступник директора Галина Писаревська.

Заступник директора Департаменту освіти і науки Рівненської ОДА Олена Полюхович поділилась досвідом кращих практик профорієнтаційної роботи у закладах професійної освіти Рівненської області.

Світлана Візнюк у презентації «Кращі практики професійної орієнтації – досвідЧортківського вищого професійного училища тернопільської області висвітлила корисні форми і методи профорієнтаційної роботи.

Докладніше з презентаціями можна ознайомитись за посиланнями:

 Ірина Шумік – «Досягнення і виклики системи профорієнтації»

Галина Писаревська – «Центр розвитку кар’єри – досвід Чернівецького ВПУ радіоелектроніки»

 Катерина Шевченко – «Успішні траєкторії профорієнтації»

Олена Полюхович – «Кращі практики професійної орієнтації – освіта можливостей»

 Світлана Візнюк –  «Кращі практики професійної орієнтації – досвід Чортківського вищого професійного училища, Тернопільської області»

 Webinar TAIEX – презентація  «Професійна освіта та навчання протягом життя у Швеції»

0 Коментарів

Ще немає коментарів

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *