Вітаємо з Міжнародним днем рідної мови

Щороку 21 лютого в Україні відзначають Міжнародний день рідної мови. Рідна мова – важливе джерело знань і цінностей, які передаються від покоління до покоління.

Недаремно кажуть, що без мови нація помирає, адже в ній міститься історія та культура цілої держави. У ці важкі часи українцям як ніколи важливо підтримувати свою рідну мову.

Ця дата запроваджена ЮНЕСКО з метою максимального збереження мов усіх народів та шанобливого ставлення до них. За даними  організації, сьогодні у світі існує близько 6 тисяч мов, 43% з них знаходяться під загрозою зникнення. Зокрема, лише в Європі під загрозою перебувають 30 мов, 13 із яких – на межі зникнення.

З гідністю і шаною маємо усвідомлювати вагу рідного слова й особливу відповідальність за нього перед минулим, сьогоденням та майбутнім.

Саме з пошани до рідної мови починається розвиток будь-якої країни, бо мова – один з головних символів народу, його об’єднуюча сила, яка робить нас згуртованими та сильними. Це – наша найсильніша зброя, і водночас – наш найдорожчий скарб.

Українська мова – рідна, велична, милозвучна – об’єднує нас, українців, ідентифікує, збагачує духовно, творить сильну непереможну націю.

Щиро вітаємо вас  зі святом і закликаємо берегти рідне слово, бо в ньому – високий дух пращурів, сила нашого сьогодення і світлий поступ майбутнього!

Як довго ждали ми своєї волі слова.
І ось воно співа, бринить.
Бринить, співає наша мова,
Чарує, тішить і п’янить.

Олександр Олесь

Любімо, шануймо, плекаймо та збагачуймо нашу неповторну, самобутню мову!

0 Коментарів

Ще немає коментарів

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *