Співпраця з Програмою EU4Skills

Навчально-методичний центр професійно-технічної освіти у Вінницькій області висловлює подяку  Програмі EU4Skills, яка  передала у користування педагогічним працівникам нашого закладу  комплект IT обладнання (ноутбуки – 3, мишки – 3,  навушники – 3 та проєктор), яке допоможе краще адаптуватися до потреб дистанційного та змішаного навчання.

Зокрема, нове обладнання (ноутбуки та моноблоки, принтери, проектори та відповідну гарнітуру) загальною вартістю близько півтора мільйона гривень впродовж липня-серпня отримали департаменти та управління освіти, а також Навчально-методичні центри професійно-технічної освіти у Львівській, Чернівецькій, Рівненській, Запорізькій, Полтавській та Миколаївській областях).

Діджиталізація стала важливим інструментом підтримки закладів професійної (професійно-технічної) освіти у забезпеченні навчання під час пандемії. Тому Програма EU4Skills допомагає Міністерству освіти та науки України інтегрувати цифрові інструменти та технології в систему профтехосвіти. Серед іншого підтримка EU4Skills включає передачу нового обладнання, навчання з цифрових компетенцій для вчителів та керівників закладів профосвіти, онлайн курси, сприяння у встановленні сучасного програмного забезпечення, оновлення веб-сайтів закладів.

EU4Skills – це програма підтримки реформи професійно-технічної освіти в Україні. Програму підтримують ЄС та його держави-члени Німеччина, Фінляндія, Польща та Естонія. Загальне фінансування програми складає 58 млн євро. Мета програми – підвищити ефективність реформи, покращити якість та привабливість профтехосвіти та її відповідність вимогам ринку праці, провести навчання керівників закладів та викладачів, а також модернізувати обрані заклади профтехосвіти у 7 пілотних областях: Вінницькій, Полтавській, Запорізькій, Рівненській, Львівській, Миколаївській та Чернівецькій. Тривалість: 2019-2023 рр. Програму в Україні виконують Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) та Kreditanstalt für Wiederaufbau (KfW), а також установи з країн, що співфінансують EU4Skills.

Також НМЦ ПТО у Вінницькій області щиро дякує регіональному фахівцю з координації Програми EU4Skills Ганні Сухоцькій за надану допомогу та підтримку. Сподіваємось на подальшу співпрацю!

0 Коментарів

Ще немає коментарів

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *