Обласний навчально-практичний семінар на тему: «Соціально-психологічна та емоційна підтримка учасників освітнього процесу в кризових ситуаціях та після пережитих психотравмуючих подій»

Відповідно до плану роботи Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Вінницькій області , на базі Вінницького обласного молодіжного центру “Квадрат” 06.03.2023р. було проведено обласний навчально-практичний семінар для практичних психологів і соціальних педагогів ЗП(ПТ)О Вінницької області за темою: «Соціально-психологічна та емоційна підтримка учасників освітнього процесу в кризових ситуаціях та після пережитих психотравмуючих подій».

Під час семінару одним із важливих пріоритетів в діяльності було забезпечення психологічної стійкості тих, хто страждає від воєнної агресії. Сьогодні всі більш, ніж будь-коли раніше, потребують психологічної підтримки і допомоги. В цей важкий час необхідно надавати психологічні послуги в режимі 24/7, аби вдосконалити взаємодію з учасниками освітнього процесу.

Психосоціальна підтримка наших громадян сьогодні є надзвичайно важливою, тож налагодження співпраці з міжнародною гуманітарною організацією HIAS Ukraine є дуже актуальною. Маємо одну спільну мету: надавати життєво необхідну допомогу всім, хто постраждав внаслідок воєнних дій проти України.

На даному семінарі працювали над такими питаннями:

– Психологічні інтервенції з управління стресом “Самодопомога+” (Self Help+).

– “Терапевтичний підхід на основі спільних елементів” (CPSS (CETA) як допомога педагогічним працівникам у роботі зі студентами та батьками».

Ефективність психологічного впливу деструктивних субкультур на молодь. (Зокрема субкультура «Редан», яка нещодавно почала ширитися серед молоді України).

Також було проведено тренінг з надання першої психологıчної допомоги .

Зважаючи на  виклики сьогодення, воєнний стан, реформи в освітній галузі та

зміни свідомості кожного громадянина, ми просто зобов’язані результативно та дієво долучатися до самовдосконалення, працювати над підвищенням фахової компетентності та прагнути робити більше ніж того вимагає буденність.

Безумовно, об’єднавши наші зусилля ми будемо і надалі впроваджувати психоосвітні ініціативи, аби не лише зміцнювати ментальне благополуччя серед населення, але й поширювати знання та навички про психічне здоров’я молоді.

По завершенню навчально-практичного семінару, всі фахівці психологічної служби ПТО у Вінницькій області отримали відповідні сертифікати.

0 Коментарів

Ще немає коментарів

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *