Обласна секція викладачів української мови та літератури ЗП(ПТ)О

Відповідно до плану роботи Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Вінницькій області 30  жовтня 2019 року на базі ДПТНЗ «Козятинське міжрегіональне вище професійне училище залізничного транспорту» було проведено обласну секцію викладачів української мови та літератури закладів професійної (професійно-технічної) освіти на тему: «Використання тестових та мультимедійних технологій у процесі навчання та контролю як важливий етап підготовки учнів до складання державної підсумкової атестації з української  мови у формі зовнішнього незалежного оцінювання».

Учасники заходу: викладачі української мови та літератури ЗП(ПТ)О;  методисти НМЦ ПТО у Вінницькій області; представник  Вінницького регіонального центру оцінювання якості освіти, адміністрація училища.

        Про здобутки та перспективи розвиткуДПТНЗ «Козятинське міжрегіональне вище професійне училище залізничного транспорту» розповів директор – Стецюк Андрій Олексійович.

Міськова Маргарита Георгіївна, заступник директора з методичної роботи ДПТНЗ «Козятинське міжрегіональне ВПУ залізничного транспорту», ознайомила учасників секції з пріоритетами  організації роботи методичної комісії викладачів гуманітарного циклу.

       Досвідом роботи  поділились викладачі освітніх закладів:

Панчук Алла Федорівна  «Сучасні форми і методи активізації пізнавальної діяльності здобувачів освіти на уроках української мови та літератури – крок до підвищення рівня знань та розвитку особистості (викладач ДПТНЗ «Козятинське міжрегіональне  ВПУ залізничного транспорту»);

Пона Анастасія Юріївна «Формування ключових компетентностей на уроках   української мови та літератури засобами сучасних освітніх технологій  у ЗП(ПТ)О» (викладач  ДПТНЗ «Гніванський професійний ліцей імені двічі Героя Радянського Союзу Р.Я. Малиновського»).

   У ході секції були розглянуті питання зовнішнього незалежного оцінювання:

«Особливості підготовки здобувачів освіти ЗП(ПТ)О до зовнішнього незалежного оцінювання з української мови та літератури у 2019-2020 навчальному році» (Білоус Наталя Валентинівна, кандидат педагогічних наук, методист Вінницького регіонального центру оцінювання якості освіти);

««Дорожня карта консультацій» як шлях покращення результатів знань здобувачів освіти; аналіз вимог щодо оцінювання завдань відкритої форми з розгорнутою відповіддю» (Ластівка Ірина Володимирівна, викладач ДПТНЗ  «Вінницьке міжрегіональне вище професійне училище»).

       Також обговорювались моніторингові дослідження надання освітніх  послуг ЗП(ПТ)О Вінницької області за 2018, 2019 рік; особливості вивчення української мови та літератури за рівнем стандарту у поточному навчальному році; проведення мовно-літературних конкурсів П. Яцика і Т. Шевченка у 2019-2020 н/р (Бабіч Т.Ф., методист НМЦ ПТО у Вінницькій області).


Учасники секції мали можливість ознайомитись з навчально-матеріальною базою  ДПТНЗ «Козятинське міжрегіональне ВПУ залізничного транспорту», відвідали музей історії училища.

Викладачі, присутні на секції, висловили подяку адміністрації навчального закладу за створення належних умови для її роботи.

0 Коментарів

Ще немає коментарів

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *