Кар’єрне консультування: кращі практики та нові виклики. Формування підприємницької компетентності майбутнього кваліфікованого робітника як запорука кар’єрного успіху на ринку праці

Відповідно до плану роботи Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Вінницькій області на 2023 рік та у рамках Тижня професійної освіти в Україні 26 травня відбувся вебінар для педагогічних працівників закладів професійної (професійно-технічної) освіти, з теми: «Кар’єрне консультування: кращі практики та нові виклики. Формування підприємницької компетентності майбутнього кваліфікованого робітника як запорука кар’єрного успіху на ринку праці».

З вітальним словом до учасників вебінару звернувся директор НМЦ ПТО у Вінницькій області Дорош Василь Степанович. Ознайомила з порядком денним заходу та організаційними питаннями методист НМЦ ПТО у Вінницькій області Короленка Лілія Святославівна. Менеджер проєктів ЗНГО «Волинський ресурсний центр» Ващук Сергій Леонідович розповів про інструменти розвитку підприємницьких навичок у здобувачів освіти ЗП(ПТ)О. Психолог училища Тетяна Нагало поділилася досвідом роботи Вищого професійного училища №42 м.Погребище щодо проєктної діяльності здобувачів освіти у фокусі підприємництва. Ознайомила учасників вебінару з діяльністю Центру кар’єри в напрямку формування підприємницьких компетентностей здобувачів освіти. Короленко Ірина Володимирівна, заступник директора з виробничої роботи, Вищого професійного училища №11 м.Вінниці, висвітлила досить цікаві матеріали в напрямку консультування як дієвого інструментарію кар’єрного консалтингу професійної освіти. Про співпрацю зі стейкхолдерами, як запоруку кар’єрного успіху, натхненно розповіла Рибак Наталія Миколаївна – викладач ДПТНЗ «Вінницьке вище професійне училище сфери послуг». Краснова Алла Василівна – методист ДНЗ «Центр професійно-технічної освіти №1 м.Вінниці» детально ознайомила усіх учасників із діяльністю Центрів розвитку кар’єри як інструменту популяризації професійно-технічної освіти серед молоді. Грибик Тетяна Андріївна – викладач, ДПТНЗ «Вінницьке міжрегіональне вище професійне училище» продемонструвала функції, які повинні виконувати фахівці новостворених Центрів кар’єри, інструменти профконсультування та найкращі практики реалізації. Окремим пунктом винесено адаптацію молоді до ринку праці в умовах воєнного стану через розвиток підприємницьких навичок у центрах кар’єрного розвитку про які розповіла Крупчук Вікторія Степанівна – майстер виробничого навчання, ДПТНЗ «Жмеринське вище професійне училище».

Найважливіше рішення, яке приймає людина у своєму житті – це вибір кар’єри, адже він являється виразом особистості. Немає нічого кращого для професійного становлення людини, ніж відчуття успіху і власної значущості від результатів своєї праці. Цілеспрямована робота Центрів професійної кар’єри, педагогічних працівників, майстрів виробничого навчання, роботодавців і соціальних партнерів збільшить перспективи кваліфікованих робітників на досягнення успішного розвитку на сучасному ринку праці. Дякуємо усім учасникам вебінару за активну та плідну роботу.

0 Коментарів

Ще немає коментарів

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *