Засідання навчально-методичної ради Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Вінницькій області

Відповідно до плану роботи НМЦ ПТО у Вінницькій області 25 лютого 2020 року відбулось засідання навчально-методичної ради Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти.

Відкрив засідання голова навчально-методичної ради, директор Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Вінницькій області – Дорош Василь Степанович. У своїй доповіді він прозвітував про роботу НМЦ ПТО в 2019 році та визначив основні пріоритети діяльності на 2020 рік, наголосивши на подальшому спрямуванні роботи щодо модернізації науково-методичного та інформаційного забезпечення ЗП(ПТ)О, організацію методичного супроводу впровадження інноваційних проектів у навчально-виробничий процес ЗП(ПТ)О.

На даному засіданні було запропоновано до розгляду 6 проектів рішень, зокрема, три із запропонованих питань стосувались узагальнення та схвалення прогресивного педагогічного досвіду.

До уваги членів ради було представлено педагогічний досвід викладача спеціальних дисциплін ВХПТУ №5 м. Вінниці Пенькового Андрія Миколайовича з проблеми «Інноваційні підходи у впровадженні міжнародної співпраці в процесі підготовки кваліфікованих робітників із професії «Реставратор декоративно-художніх фарбувань. Маляр» та майстра виробничого навчання ВПУ №42 м. Погребище Матвійчука Олександра Григоровича, який разом із методистом даного освітнього закладу Семком Олександром Михайловичем розкрили тему прогресивного педагогічного досвіду «Роль конкурсів професійної майстерності у підвищенні мотивації навальної діяльності здобувачів освіти». Детально вивчала, узагальнювала та представляла зазначені питання Западнова Світлана Анатоліївна,методист НМЦ ПТО, виступивши із доповіддю й ознайомивши присутніх з основними аспектами діяльності педагогів та прогресивним спрямуванням їхньої роботи.

Слічний Юрій Олександрович,методист НМЦ ПТО у Вінницькій області поділився ґрунтовною інформацією щодо узагальнення прогресивного досвіду педагогічного колективу ДО «Заболотненське вище професійне училище №31 ім. Д. К. Заболотного» з проблеми «Організація та втілення елементів дуальної системи навчання з професії «Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва».

До уваги членів методичної ради було представлено методичний посібник викладача української мови та літератури ДПТНЗ «Вінницьке вище професійне училище сфери послуг» Коршманюк Валентини Василівни «Робочий зошит з української літератури для здобувачів освіти першого курсу ЗП(ПТ)О», яка поділилася своїми педагогічними здобутками й розповіла про переваги застосування даного посібника у роботі. Представляла та рекомендувала посібник для використання у практичній роботі викладачам української мови Бабіч Тетяна Федорівна, методист НМЦ ПТО.

Окремим рішенням було затверджено та оновлено склад ради.

На засіданні навчально-методичної ради панувала творча дружня атмосфера – члени ради та гості засідання жваво обговорювали проблеми, ділилися педагогічними надбаннями, задавали питання та давали пропозиції, наводили аргументи й доводили до відома інформацію, яка цікавила присутніх. У результаті – доходили взаємної згоди, адже  всі із запропонованих проектів рішень були взяті за основу одноголосно.

0 Коментарів

Ще немає коментарів

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *