Всеукраїнська конференція «Роль центрів кар’єри у професійній освіті – наші спільні здобутки»

10 березня 2023 року в м. Києві відбулась підсумкова Всеукраїнська конференція «Роль центрів кар’єри у професійній освіті – наші спільні здобутки», в якій взяли участь представники Міністерства освіти і науки України, депутати ВРУ, експерти, освітяни пілотних закладів профтехосвіти,  учні, випускники. Представником від НМЦ ПТО у Вінницькій області була методист Лілія Короленко,  від ДПТНЗ «Вінницьке вище професійне училище сфери послуг» Юлія Балалаєва, керівник центру кар’єрного консультування училища.

Основними векторами діяльності конференції є сучасні проблеми профорієнтації, кращий досвід роботи центрів кар’єри закладів П(ПТ)О та їхній подальший розвиток.

З вітальним словом до учасників конференції звернулися: Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет, народний депутат України Ольга Коваль, Project Director EU4Skills Міхаєль Пауло.

Генеральний директор директорату професійної освіти Ірина Шумік розповіла про сучасні виклики і можливості для молоді у розвитку кар’єри.

Щодо кар’єрного консультування у країнах Європи мали можливість послухати експерта з розвитку людського капіталу Європейського Фонду Освіти (ETF) Флоріану Кадлец.

Керівник команди EU4Skills Ольга Пушина висвітлила питання про підтримку кар’єрного консультування в межах Проєкту EU4Skills. Директорка «Еліс Україна» Ліна Сирота доповідала про результатами проєкту «EU4Skills: Підтримка кар’єрного консультування закладами професійної (професійно-технічної) освіти.

Роботодавців на конференції представляла Олена Колесникова– заступниця виконавчого директора Федерації металургів України та голова ГО «Волинський ресурсний центр» Василь Кашевський, які торкнулися питання розвитку підприємницьких навичок у здобувачів освіти.

Досвідом щодо створення і розвитку власного підприємства за професійним фахом ділилася молода вишивальниця, випускниця ПТУ №8 м. Чернівці Марія Гемблюк-Даскалюк.

У панельній дискусії, на якій обговорювалися актуальні питання діяльності Центрів розвитку кар’єри, брали участь здобувачі освіти, представники ЗП(ПТ)О міста Дрогобич, Кременчук, Чернівці.

Наприкінці заходу учасники відвідали ДНЗ «Київський професійний коледж з посиленою військовою та фізичною підготовкою», де ознайомились з роботою створеного в закладі освіти Центру планування кар’єри.

Експерти компанії «Еліс Україна» провели майже 50 івентів, охопивши 55 закладів П(ПТ)О з 7 областей України, 570 здобувачів освіти та понад 900 викладачів, до навчання долучилися 16 зовнішніх експертів з приватного, державного й громадського секторів.

0 Коментарів

Ще немає коментарів

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *