Участь команди закладів професійної (професійно-технічної) освіти Вінницької області у ІІ (фінальному) етапі Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності «WorldSkills Ukraine»

Відповідно до Положення про Всеукраїнський конкурс професійної майстерності «WorldSkills Ukraine», затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 16 липня 2019 року №984 та зареєстрованого у Міністерстві юстиції України 13 серпня 2019 року за №908/33879, листа Міністерства освіти і науки України від 03 вересня 2020 року №1/9-508 «Щодо проведення ІІ (фінального) етапу Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності «WorldSkills Ukraine» у 2020 році» та з метою популяризації робітничих професій, професійної орієнтації молоді, інтеграції професійної освіти до світового освітнього простору представники професійної освіти Вінницької області з 29 вересня по 8 жовтня брали участь у ІІ (фінальному) етапі Всеукраїнського конкурсу.

Усі конкурсанти були переможцями І (відбіркового) етапу конкурсу, який відбувся за наказом Департаменту освіти і науки Вінницької облдержадміністрації 20 листопада 2019 року.

29 – 30 вересня 2020 року на базі Маріупольського вищого металургійного професійного училища Донецької області відбулись конкурсні змагання з компетенції «Токарні роботи», учасником яких був випускник державного навчального закладу «Центр професійно-технічної освіти №1 м. Вінниці»  Гольчевський Вадим. Завдання конкурсу полягало у виготовленні деталі «Штуцер»  з проточенням по зовнішнім поверхням, нарізанням різьби різцем та утворенням отвору,  використовуючи набір необхідних різальних та вимірювальних інструментів і обладнання.

30 вересня 2020 року на базі цього ж навчального закладу м. Маріуполь у змаганнях з компетенції «Слюсарні роботи» брав участь випускник  державного   навчального   закладу  «Центр  професійно-технічної освіти  №1

м. Вінниці»  Глух Олексій. Учасник виготовляв чотири секції деталі «Пластина» з наданої заготовки із складною розміткою, утворенням отворів різного діаметру та нарізанням в них різьби,  використовуючи необхідні інструменти і матеріали.

7 – 8 жовтня 2020 року на базі державного навчального закладу «Запорізький    політехнічний     центр   професійно-технічної    освіти»

м. Запоріжжя у конкурсних змаганнях з компетенції «Зварювальні роботи» свою фахову майстерність демонстрував Табуровський Василь, випускник Вищого професійного училища № 42 м. Погребище Вінницької області. Відповідно до умов конкурсу учасник виконував зварювання двох стикових з’єднань пластин з низьковуглецевої  сталі на одному зразку двома методами зварювання: 111 і 135.

         8   жовтня   2020  року   на   базі   Арт   Академії   сучасного   мистецтва

ім. Сальвадора Далі м. Києва відбувся ІІ етап Всеукраїнського конкурсу з компетенції «Перукарське мистецтво», в якому брав участь випускник державного професійно-технічного навчального закладу «Вінницьке вище професійне училище сфери послуг» Бойко Дмитро. Учасник виконував чоловічу салонну стрижку і укладання волосся. Модуль конкурсного завдання базувався на вміннях та навичках, отриманих під час опанування професії  «Перукар (перукар-модельєр)».

         8 жовтня 2020 року у професійних змаганнях з компетенції «Експлуатація та обслуговування залізничного транспорту», які проводились на базі державного навчального закладу «Запорізький політехнічний  центр професійно-технічної освіти» м. Запоріжжя, брав участь випускник державного навчального закладу «Козятинське міжрегіональне вище професійне училище залізничного транспорту» Березовський Денис.

Відповідно до умов конкурсу учасники виконували :

– збирання крана машиніста ум № 254 системи гальм локомотива з регулюванням тиску та його розбирання;

–   збирання та розбирання автозчепного пристрою;

–  збирання та розбирання клапанної коробки компресора КТ-6 (КТ-7);

– встановлення стрічки та писців у швидкостемір 3СЛ-2М, встановлення поточного часу та розшифрування швидкостемірної стрічки .

Оцінювали професійні вміння і навички конкурсантів експерти та журі в складі досвідчених фахівців, представників підприємств – замовників робітничих кадрів.

Всі конкурсанти нагороджені Дипломами учасників ІІ (фінального) етапу Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності «WorldSkills Ukraine» та цінними подарунками.

13 жовтня 2020 року відбудеться онлайн – підведення підсумків Конкурсу та оголошення переможців.

Вітаємо команду професійної (професійно-технічної) освіти Вінниччини з участю у Всеукраїнському конкурсі, зичимо творчого натхнення та нових професійних звершень.

0 Коментарів

Ще немає коментарів

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *