Проведення засідання обласної методичної секції старших майстрів ЗП(ПТ)О

Відповідно до плану роботи Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти  у Вінницькій області 24 жовтня 2019 року на базі ДПТНЗ «Хмільницький аграрний центр професійно-технічної освіти» відбулось засідання обласної методичної секції старших майстрів ЗП(ПТ)О. Тема засідання: «Ключові завдання організації професійної підготовки кваліфікованих робітників у закладах професійної (професійно-технічної) освіти в 2019 – 2020 навчальному році».

У засіданні брали участь старші майстри з 24 закладів професійної освіти, працівники НМЦ ПТО у Вінницькій області. Присутні ознайомились із досвідом організації професійно-практичної підготовки на рівні сучасних вимог у Хмільницькому аграрному ЦПТО.

Директор Центру Дем’янюк А.Я. ознайомив присутніх з організацією навчально-виробничого процесу у Хмільницькому аграрному ЦПТО, окреслив важливі проблеми сьогодення та шляхи їх вирішення методичної секції старших майстрів ЗП(ПТ)О. Тема засідання: «Ключові завдання організації професійної підготовки кваліфікованих робітників у закладах професійної (професійно-технічної) освіти в 2019 – 2020 навчальному році».

У засіданні брали участь старші майстри з 24 закладів професійної освіти, працівники НМЦ ПТО у Вінницькій області. Присутні ознайомились із досвідом організації професійно-практичної підготовки на рівні сучасних вимог у Хмільницькому аграрному ЦПТО.

Старший майстер Вознюк І.М. розповів про організацію виробничого навчання та виробничої практики учнів навчального закладу в поточному навчальному році.

Були розглянуті питання організації роботи навчально-практичних центрів, створених на базі ЗП(ПТ)О, стажування майстрів виробничого навчання, організації охорони праці та безпеки життєдіяльності під час професійно-практичної підготовки.

Учасники секції розглянули нові законодавчі та нормативні документи в системі професійної освіти, обговорили перспективи реформування професійної освіти в Україні.

Присутні ознайомились із прогресивним педагогічним досвідом організації професійно-практичної підготовки в Хмільницькому аграрному ЦПТО, відвідали відкриті уроки виробничого навчання:

   в групі №31 з професії «Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва (категорія А2)» на тему: «Щоденне технічне обслуговування гусеничних та колісних тракторів. ТО №1 гусеничних та колісних тракторів. Прийоми навішування сільськогосподарських машин на трактори (категорія А2). Підготовка МТА для основного обробітку ґрунту» (майстер виробничого навчання  Радецький В.Л.);

–  інтегрований урок в групі №24 з професії «Кухар» на тему: «Приготування січеної натуральної маси з м’яса та напівфабрикатів з неї» (майстер виробничого навчання Кіріакіді В.О., викладач Безпалько О.В.).

Старші майстри оглянули  навчально-матеріальну базу ДПТНЗ

«Хмільницький аграрний ЦПТО», ознайомились з творчими надбаннями учнів та педагогічних працівників Центру.

0 Коментарів

Ще немає коментарів

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *