Засідання навчально-методичної ради Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Вінницькій області

Відповідно до плану роботи навчально-методичної ради НМЦ ПТО у Вінницькій області 22 грудня 2020 року відбулось чергове та заключне засідання навчально-методичної ради Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Вінницькій області у 2020р.

Засідання відбулося у залі засідань НМЦ ПТО у Вінницькій області в очно-дистанційному форматі.

Відкрив засідання голова навчально-методичної ради, кандидат юридичних наук, доцент, директор НМЦ ПТО у Вінницькій області Дорош Василь Степанович. У вступному слові він оголосив тему зібрання: «Узагальнення прогресивного педагогічного досвіду педагогічних працівників та колективів ЗП(ПТ)О області», повідомив питання порядку денного, звернув увагу на організацію методичного супроводу дистанційної та змішаної форми освітнього процесу, визначив напрями діяльності ради.

На даному засіданні було запропоновано до розгляду 8 проєктів рішень. Тобто, одним із запропонованих питань було узагальнення та схвалення перспективного педагогічного досвіду майстра виробничого навчання ДНЗ «Вінницький центр професійно-технічної освіти переробної промисловості» Любунь Лілії Володимирівни (узагальнювала методист НМЦ ПТО у Вінницькій області Мукомел Олеся Вікторівна).

Методист НМЦ ПТО у Вінницькій області Глущенко Ганна Миколаївна прозвітувала про проведену роботу НМЦ ПТО у Вінницькій області над єдиною науково-методичною проблемою «Впровадження інноваційних технологій в навчальний процес», а заступник директора з методичної роботи НМЦ ПТО у Вінницькій області Арнаута Катерина Анатоліївна подала на розгляд і затвердження нову науково-методичну проблему «Модернізація змісту та форм методичної роботи в умовах цифрової трансформації освіти». У своєму виступі Катерина Анатоліївна наголосила, що сучасні тенденції розвитку освітнього Інтернету свідчать про необхідність удосконалення інформаційної компетентності педагогічних працівників у галузі створення та використання навчально-методичних, інформаційних освітніх продуктів online, що містять систематизований матеріал з відповідної науково-практичної сфери знань, і сприяють розвитку педагогічного потенціалу, підвищенню рівня його професійної майстерності та конкурентоспроможності на сучасному ринку праці. Також зробила акцент, що одним із напрямів цифрового розвитку на державному рівні визнано реформування освітньої галузі, зокрема в частині її цифровізації.

На обговорення та затвердження також було подано дві методичні рекомендації: «Система планування та здійснення контролю за освітнім процесом у ЗП(ПТ)О» (укладач методист НМЦ ПТО у Вінницькій області Марчук Василь Анатолійович); «Надання методичної допомоги інженерам з охорони праці закладів професійної (професійно-технічної) освіти» (укладач методист НМЦ ПТО у Вінницькій області Мазур Вячеслав Анатолійович).

Детальний аналіз і розбір інформаційно-аналітичних матеріалів результатів працевлаштування випускників 2019 року Вінницької області у розрізі професій провела методист НМЦ ПТО у Вінницькій області Мукомел Олеся Вікторівна.

Методист НМЦ ПТО у Вінницькій області Бабіч Тетяна Федорівна у своєму виступі наголосила, що у час пандемії НМЦ ПТО у Вінницькій області оперативно реагує на усі зміни та своєчасно інформує відповідальних за проведення ЗНО в освітніх закладах щодо основних новацій проведення ЗНО та ДПА у формі ЗНО у 2021р.

Про підсумки проведення обласних та всеукраїнських конкурсів фахової майстерності серед здобувачів освіти ЗП(ПТ)О у 2020 році повідомила методист НМЦ ПТО у Вінницькій області Западнова Світлана Анатоліївна.

Також члени методичної ради заслухали та обговорили інформацію Латуші Наталії Василівни, кандидата педагогічних наук, методиста НМЦ ПТО, новообраного секретаря навчально-методичної ради НМЦ ПТО у Вінницькій області про результати діяльності навчально-методичної ради НМЦ ПТО у Вінницькій області протягом 2020р.

Усі із запропонованих до розгляду проєктів рішень були взяті за основу одноголосно.

Члени методичної ради жваво обговорювали проєкти рішень та вносили пропозиції й корективи, висловлювали побажання.

0 Коментарів

Ще немає коментарів

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *