Всеукраїнська конференція «Кар’єрне консультування в дії»

8 листопада 2022 року в місті Кам’янець-Подільському відбулась Всеукраїнська конференція “Кар’єрне консультування в дії”.

Захід відбувся у рамках реалізації субпроєкту «Підтримка кар’єрного консультування закладами професійної (професійно-технічної) освіти» за підтримки програми Європейского Союзу «EU4Skills: Кращі навички для сучасної України».

Навчально-методичний центр професійно-технічної освіти у Вінницькій області представляла методист Короленко Лілія Святославівна. Доповідачі заходу – представники Міністерства освіти і науки України, роботодавці, HR-агенція та платформа розвитку кар’єри «Career hub».

Під час проведення конференції обговорювались питання кар’єрного консультування, його роль  та завдання у системі професійної (професійно-технічної) освіти, пошук шляхів успішної діяльності центрів кар’єри закладів професійної (професійно-технічної) освіти сьогодні та у майбутньому.

Кар’єрне консультування у закладах професійної освіти передбачає профорієнтацію, допомогу у підготовці до співбесіди та пошуку роботи, а також створення кар’єрного плану та вирішення робочих криз. Функції, які повинні виконувати фахівці новостворених Центрів кар’єри, інструменти профконсультування та найкращі практики реалізації. Учасниками заходу акцентовано увагу на важливості кар’єрного консультування на етапі вступної кампанії та під час навчання здобувачів освіти.

         «225 закладів професійної освіти мають власні Центри кар’єри. Однак кількість для нас не ключовий показник, нам важлива якість. Саме тому ми зосереджуємось на навчанні працівників таких центрів правильних методик та технік для проведення консультацій. Вони повинні не просто чудово розуміти ситуацію на ринку праці, але й бути психологами: допомогти учню зрозуміти, чого він насправді хоче досягти в кар’єрі, спрямувати його в правильний бік», – зазначила генеральна директорка директорату професійної освіти МОН Ірина Шумік.

0 Коментарів

Ще немає коментарів

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *