Місяць: Жовтень 2024

Стійкість одного – стійкість мільйонів!

Вітаємо із заслуженою відзнакою «Центр професійно-технічної освіти №1 м.Вінниці», який отримав нагороду 10 жовтня 2024 року, у Міжнародний день ментального здоровʼя за досконале впровадження Всеукраїнської програми ментального здоровʼя у номінації НАЙКРАЩИЙ ЗАКЛАД «ТИ ЯК?» у сфері освіти, ініційованої першою леді Оленою Зеленською. Стійкість одного – стійкість мільйонів. Найтемніші, найважчі часи допомагають нам відкрити в собі внутрішній ресурс та велику силу. І часто важливо, аби хтось був поруч. І тим, хто потребує допомоги, і тим, хто її надає.

Як зазначила Наталя Заболотна, перша заступниця начальника Вінницької ОВА: «Від того, наскільки ми здатні рухатися далі – буде рухатися загалом наша країна. Ми розуміємо, що ми в марафоні, і фінішна пряма поза межами зору. Але до перемоги хочуть і повинні дійти усі. Тому завдання в кожного і кожної – робота над своїм власним здоровʼям, над своєю стресостійкістю. Хто б не говорив про нестачу матеріальних ресурсів, найцінніше, що має наша країна – це її люди. Кожен із нас відповідальний за своє власне ментальне здоров’я». Стійкість знаходиться в кожній людині, а разом ми – неймовірна рушійна сила. #тияк Ти як? Вінницька обласна державна адміністрація.

BИВЧАЄМО ПРАВИЛА МіННОЇ БЕЗПЕКИ

Виховання педагогами закладів освіти юного покоління зі сформованою культурою безпечної поведінки – пріоритетне завдання сьогодення воєнних часів.

10 жовтня, в рамках «Тижня знань основ безпеки життєдіяльності», методист НМЦ П(ПТ)О у Вінницькій області Ольга Гловацька провела із першокурсниками ДПТНЗ «Вінницьке міжрегіональне вище професійне училище» інформаційно-роз’яснювальний захід на тему: «Мінна безпека».

Здобувачі освіти ознайомились із різновидами мін та вибухонебезпечних предметів, засвоїли алгоритми дій в умовах конкретної надзвичайної ситуації. Наприкінці заходу методист НМЦ закликала присутніх пам’ятати про головні правила мінної безпеки та безпечної поведінки.

Участь у заході взяли 130 першокурсників та 11 педагогів.

Просимо взяти до уваги, що такі заходи проводитимуться й в інших закладах професійної (професійно-технічної) освіти.

Обласний семінар викладачів української мови та літератури закладів професійної (професійно-технічної) освіти Вінницької області

7 жовтня 2024 року Навчально-методичним центром професійно-технічної освіти у Вінницькій області проведено обласний семінар для викладачів закладів професійної (професійно-технічної) освіти на тему: «Сучасні тенденції розвитку методичної компетентності викладача української мови та літератури: виклики та перспективи».

Із вступним словом виступив Дорош Василь Степанович – директор НМЦ ПТО у Вінницькій області.

У ході проведення зустрічі методист НМЦ ПТО у Вінницькій області Бабіч Тетяна Федорівна ознайомила  учасників з особливостями освітнього процесу у закладах П(ПТ)О  та нормативно-інструктивними документами  щодо викладання предметів мовно-літературної освітньої галузі у 2024/2025 навчальному році.

Також обговорювались особливості участі та реєстрації  здобувачів освіти ЗП(ПТ)О у Міжнародному конкурсі з української мови імені Петра Яцика та Міжнародному мовно-літературному конкурсі учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка   у поточному навчальному році.

Під час семінару  було закцентовано увагу на важливості інноваційних підходів під час  викладання  української мови та літератури у закладах професійної (професійно-технічної) освіти.

Наближаємо Перемогу разом!

Проведення організаційного засідання методистів закладів професійної (професійно-технічної) освіти

1 жовтня 2024 року відбулося організаційне засідання  методистів закладів професійної (професійно-технічної) освіти області в рамках реалізації німецького освітнього проєкту Skills4Recovery «Професійна освіта в Україні /«Навички для відновлення».

Директор Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Вінницькій області ДОРОШ Василь Степанович у вітальному слові підкреслив важливість даного проєкту для розвитку професійної освіти в регіоні.

У ході засідання  начальник відділу вищої, професійної, фахової передвищої освіти та науки Управління освіти та науки Департаменту гуманітарної політики Вінницької обласної державної адміністрації МОСКАЛЮК Анжела Володимирівна  підкреслила важливість проєкту для розв’язання поточних економічних проблем регіону та  ключові аспекти впровадження проєкту. Також акцентувала увагу на важливості створення освітніх можливостей для  різних категорій людей працездатного віку.

Методист  БАБІЧ Тетяна Федорівна розповіла про участь Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти  у Вінницькій  у тренінгах в рамках реалізації проєкту Skills4Recovery.

Під час  зустрічі було обговорено актуальні питання  інтеграції інноваційних технологій  щодо  підтримки викладачів закладів професійної (професійно-технічної) освіти у процесі їх професійного зростання.