Місяць: Вересень 2024

Семінар-практикум на тему “Дії працівників у кризових умовах”

На виконання Постанови КМУ від 13.08.2024р. № 926 та з метою дотримання головних правил безпеки життя під час воєнного стану працівниками НМЦ ПТО у Вінницькій області, 10 вересня 2024 року Василем Дорошем проведено семінар-нараду. Під час наради розглядалися два блоки питань.

Методист Вячеслав Мазур акцентував увагу колег на діях під час сигналу «Увага Всім!», як потрібно користуватися QR-кодами для визначення укриттів в м. Вінниці. Розповів про дії працівників в умовах відсутності: електропостачання, водопостачання та теплопостачання. Вячеслав Мазур показав з чого має складатися «тривожна валіза». Доповідач також проаналізував  послідовність дій людини під час завалу в будинку.

Другу частину блоку питань висвітлила методист Ольга Гловацька, яка довела до відома колег питання мінної безпеки, також ознайомила працівників Центру з їх діями на вулиці та вдома під час атаки ворога дронами-камікадзе.     

По  завершенню семінар-наради працівникам НМЦ ПТО у Вінницькій області надано пам’ятки про дії під час воєнного стану.

ВІДНОВИМО ЛЮДИНУ – ЛЮДИНА ВІДНОВИТЬ ВСЕ

Зважаючи на виклики сьогодення, на даний час, як ніколи, важливо зміцнювати нашу стійкість та ділитися методами самодопомоги для зняття стресу у складних життєвих обставинах.

Відповідно до плану роботи  НМЦ ПТО у Вінницькій області, спільно із обласною військовою адміністрацією, в рамках Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», ініційованою першою леді Оленою Зеленською, з відділом психічного здоров’я та психосоціальної підтримки Міжнародної організації з міграції, 06.09.2024 року, на базі Вінницького обласного молодіжного центру “Квадрат”, команда тренерів Психічного здоров’я та психосоціальної підтримки Міжнародної організації з міграції, для фахівців психологічної служби ЗП(ПТ)О було проведено тренінг на тему: «Розвиток психологічної стійкості надавачів соціально-психологічних послуг». По завершенню даного тренінгу кожен учасник здобув нові знання, практичні уміння з попередження й подолання професійного та емоційного вигорання, а також удосконалив спроможность належним чином надавати послуги та підтримувати осіб, які постраждали від війни.

Щирі слова вдячності Олені Бессарабі – регіональній координаторці Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» у Вінницькій області за небайдужість, довіру та допомогу, за те, що підтримує та сприяє розвитку нашої психологічної служби.

Відкриття лабораторії плодоовочівництва

2 вересня 2024 року на базі ДПТНЗ «Хмільницький аграрний центр професійно-технічної освіти» розпочато підготовку кваліфікованих робітників за професією «Плодоовочівник». З цієї нагоди відбулось відкриття сучасної лабораторії , яка створена внаслідок плідної співпраці з німецькими партнерами з Фонду Ебергарда Шьока.

На урочистостях з нагоди відкриття нової професії були присутні директор НМЦ ПТО у Вінницькій області Дорош Василь Степанович, його заступниця Мусій Лілія Валеріївна.

Директор училища Баранюк Ігор Георгійович подякував спонсорам проєкту – німецьким партнерам Торальфу Вайзе, координатору проєкту Наталії Головатій за надану допомогу та можливість йти в ногу з часом.

Ігор Георгійович та Василь Степанович урочисто перерізали символічну стрічку, чим засвідчили початок роботи лабораторії плодоовочівництва.

Сучасне навчальне середовище дозволить випускникам легко адаптуватися до змін на ринку праці, забезпечить їм практичні навички, необхідні для успішної роботи за фахом та досягти успіху в своїй професійній діяльності.

День спільнодії «Майстерка ментального здоров’я»

Корисно, змістовно, цікаво у перший день осені в центральному міському парку, у межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», ініційованої першою леді Оленою Зеленською, провели День спільнодії «Майстерка ментального здоров’я». Локації організували як для учнівської та студентської молоді, яка прагне навчитися дбати про своє ментальне здоров’я через участь у розважально-просвітницьких активностях, так і для жителів та гостей міста Вінниці, які цікавляться питаннями ментального здоров’я та соціальної підтримки. Різноманітні флешмоби, квести, майстер-класи, консультаційні намети, арт-терапія були доступні кожному, хто завітав. Дякуємо Олена Бессараба регіональній координаторці Всеукраїнської програми ментального здоровʼя «Ти як?» у Вінницькій області, за організацію, підтримку та можливість долучитись до даного заходу. Представниками від ЗП(ПТ)О були: практичний психолог ДНЗ “ЦПТО №1 м. Вінниці” Olga Gadzhuk , соціальний педагог ДНЗ “ЦПТО №1 м. Вінниці” Гандзюк Тетяна, соціальний педагог ВПУ №11 м. Вінниці Вікторія Капріца. Фахівці презентували інформаційно-освітню виставку «Mental Trek» щодо психічного здоров’я в умовах війни. Дбаймо про своє ментальне здоровʼя. Набираємося сил і мирного нам навчального року!