Психологічна підтримка людей, які постраждали від війни

Поклик допомагати людям об’єднав у столиці понад 30 учасників та учасниць із різних регіонів України – кваліфікованих фахівців. Представником від НМЦ ПТО у Вінницькій області була Лілія Короленко, яка успішно опанувала усі три частини тренінг-курсу з психологічної підтримки людей, які постраждали від війни, та отримала відповідний сертифікат.

Впродовж даного навчання учасники та учасниці аналізували принципи мобілізації, реінтеграції і возз’єднання громади, відтворювали модель громади у симуляційних вправах: випробовували себе в ролі старости селищної ради, лідера громади, дізнавались, які види людських ресурсів можна мобілізувати для підтримки громади.

Тренерки вчили учасників застосовувати мультидисциплінарний підхід у сфері психічного здоров’я та психосоціальної підтримки. Для засвоєння матеріалу виконували практичну вправу “Кейс-менеджмент у сфері ПЗПСП”.

Зокрема, під час тренінгу відбулася практика в малих групах над темами: “Вирішення проблем”, “Заохочення до позитивної діяльності”, “Конструктивне мислення”, а також із використанням бланку “Матриця”.

Змістовним вийшов блок практик роботи у надзвичайних ситуаціях. Учасники генерували індивідуальний досвід та командне мислення під час роботи в групах, закцентували увагу на  цінності консолідації зусиль та дій у надзвичайних ситуаціях.

Детально розглядали поняття кризової інтервенції, говорили про межі та кордони втручання фахівців.

В результаті – кожен учасник не лише отримав багато нової теоретичної інформації, а й насичену програму для практичної роботи в парах та в командах.

Захід проводився в рамках проєкту “Розбудова миру та подолання конфліктів в Україні – Крок вперед” за фінансової підтримки Institut für Auslandsbeziehungen (IFA) з використанням ресурсів Міністерства Закордонних Справ Німеччини.

0 Коментарів

Ще немає коментарів

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *