Про проведення обласного cемінару для педагогічних працівників закладів професійної (професійно-технічної) освіти із підготовки кваліфікованих робітників за професією «Бджоляр»

Відповідно до плану спільної роботи Департаменту гуманітарної політики та Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Вінницькій області, з метою обміну  прогресивним педагогічним досвідом, упровадження новітніх технологій та методик в освітню діяльність закладів професійної (професійно-технічної) освіти області 31 травня  2024 року о 10.00 год. на базі Професійно-технічного училища 14 смт Вороновиця відбувся обласний семінар для педагогічних працівників із підготовки кваліфікованих робітників за професією «Бджолр» на тему: «Бджільництво – галузь із багатою спадщиною та великим потенціалом. Новітні технології у професійній підготовці сучасного кваліфікованого робітника за професією «Бджоляр».

У семінарі взяли участь викладачі спеціальних дисциплін та майстри виробничого навчання двох закладів  професійної (професійно-технічної) освіти  області, де здійснюється освітній процес за вказаною професією.

Відкрила семінар, виступивши зі вступним вітальним словом,  Лілія МУСІЙ,  заступник директора з навчальної роботи  НМЦ ПТО у Вінницькій області. Олена МАРТИНЮК, методист НМЦ ПТО у Вінницькій області,  окреслила  досягнення професії та напрями розвитку  професійної освіти  у розрізі останніх років та ознайомила присутніх із порядком денним заходу.

Також привітав учасників семінару директор Професійно-технічного училища   №14 смт Вороновиця Володимир НАГОРНИЙ   та анонсував   основні заходи програми семінару. Запропонував оглянути матеріальну базу навчальних кабінетів Навчально-практичного центру з підготовки кваліфікованих робітників за професією «Бджоляр».

Ніна РУЗЯК, заступник директора ПТУ №14, ознайомила присутніх із багаторічною роботою закладу й перспективами його розвитку. 

Цікавим й унікальним досвідом роботи на тему «Сучасні технології при підготовці кваліфікованих робітників за професією «Бджоляр» в ПТУ №14» поділилася  Валентина КОЗАК, викладач спецдисциплін  НПЦ із багаторічним стажем роботи у цьому напрямі.

Про історію розвитку професії та досвід упровадження інновацій при підготовці фахівців за професією «Бджоляр» у Михайловецькому професійному аграрному ліцеї»  розповіли представники  із зазначеного закладу:  Василь ШПІКЛІРНИЙ, методист,  і Максим БІЛИК, викладач спеціальних дисциплін, майстер виробничого навчання.

Семінар проходив у формі жвавого діалогу, обговорення виступів та відповідей на запитання. Учасники ділились досвідом і своїми напрацюваннями за період роботи у професійній освіті, розповідали про алгоритм роботи над проблемою розвитку та популяризації професії.

Яскравою сторінкою  семінару став виїзд на навчальну пасіку Професійно-технічного училища №14 смт Вороновиця, де учасники  мали можливість оглянути господарство та прослідкувати за процесами догляду за бджолиними сім’ями. А завершився семінар засіданням за «круглим столом», під час якого учасники окреслили своє бачення перспектив даної  професії та поділилися оптимальними методами навчання й заохочення майбутніх кваліфікованих робітників.

0 Коментарів

Ще немає коментарів

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *