«Осмислення. Цінності та історії стійкості»

Стійкість – це спосіб мислення та склад душі українців

23.05.2024р. у рамках Місяця обізнаності про ментальне здоров’я, що відзначається щороку майже у всьому світі протягом травня, у нашій області відбувся захід «Осмислення. Цінності та історії стійкості».

Це була дискусійна панель, відверта розмова щодо формування та збереження стійкості в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» – ініціативи першої леді Олена Зеленська.

Як зазначила у відеопривітанні Олена Зеленська, стійкість однієї людини – це стійкість всієї країни.

Запрошені фахівці обґрунтували це поняття у контексті історії, науки, релігії, культурології, філософії. Ми усі дійшли до одного висновку – стійкість – це у нашій ментальності, це спосіб нашого мислення та склад душі. Бо українці виборюють свою незалежність століттями. І перемагають!

Своїми вражаючими, щирими історіями на цій події поділились звичайні люди, які є взірцем стійкості, які можуть про це розповісти іншим, стати прикладом та надихнути.

Плекаємо індивідуальну та колективну стійкість. Це можна розвинути. Підтримувати, «прокачати». У цьому плані вона, як фізична сила, як імунітет. Її можна тренувати.

Для цього потрібні фахівці у кожній громаді. І зараз в рамках Всеукраїнської програми ментального здоров‘я «Ти як?» ми працюємо над цим. Аби людина, де б не опинившись, змогла знайти підтримку свого психологічного здоров‘я. На роботі, на навчанні, у сімейного лікаря, всюди.

Відновимо людину – людина відновить все.

Ми переконані, що українці – це еталон стійкості для усього світу!

0 Коментарів

Ще немає коментарів

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *